Previous Next

Олег Синєгубов представив нового голову Кременчуцької РДА Олега Лєдніка

Надрукувати

Президент України Володимир Зеленський 23 березня підписав розпорядження № 212/2021-рп «Про призначення О. Лєдніка головою Кременчуцької районної державної адміністрації Полтавської області». Відповідний документ був опублікований на сайті Глави держави.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов 29 березня представив колективу Кременчуцької РДА нового голову. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.
«Із чотирьох новоутворених районів у трьох уже призначені голови райдержадміністрацій. Вимоги і настанови до очільників незмінні. Перша, яка навіть не обговорюється, – застереження від будь-яких проявів корупції. Друга – співпраця з територіальними громадами, щоб ви знали, чим вони живуть, які проєкти в них є, бо ви фактично виступаєте їх адвокатом перед облдержадміністрацією у підтримці й залученні фінансування на різноманітні проєкти. Третя настанова – співпраця з районною радою – це обов’язково. Прийняття і формування бюджетів надалі – вкрай важливо. Багато є амбітних планів на 2021 рік, які маємо спільно реалізувати», – зазначив Олег Синєгубов.
Євген Греков наголосив на налагодженні співпраці між РДА й органами місцевого самоврядування.
«Вона є двосторонньою. Райдержадміністрація виступає не тільки адвокатом, а й тим, хто може звернути увагу на проблемні місця, які існують у громадах, проєкти, щодо яких потрібна підтримка області. Наразі одне з важливих завдань – сформувати команду самої райдержадміністрації. Дійсно, у зв’язку з реформуванням низка фахівців перейшли працювати у територіальні громади, але і в райдержадміністрації мають бути люди, які можуть вирішувати покладені на них завдання і фахово допомагати громадам та їх жителям», – наголосив Євген Греков.
Олег Лєднік зазначив, що роботу Кременчуцької РДА бачить насамперед у співпраці з ТГ, які є на території району, та ОДА.
«Це три міські та дев’ять селищних громад. Тільки завдяки спільній роботі ми досягнемо якісних результатів. Це насамперед і відновлення інфраструктурних об’єктів району та інші напрямки роботи», – зазначив Олег Лєднік.
Довідково. Олег Вікторович Лєднік народився 21 квітня 1974 року в с. Великі Кринки Глобинського району Полтавської області.
У 1999 році закінчив Полтавський державний технічний університет імені Юрія Кондратюка за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво», у 2003 році – Дніпропетровський університет економіки та права за спеціальністю «Облік та аудит». У 2019 році отримав ступінь магістра з публічного управління та адміністрування в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».
Працював майстром по будівництву Глобинського райагробуду, оперуповноваженим, старшим оперуповноваженим, заступником начальника відділень ГВ ПМ Кременчуцької ОДПІ Полтавської області, старшим оперуповноваженим в ОВС відділу по боротьбі з корупцією та безпеки в органах ДПС УПМ з ОВ у Полтавській області.
Із листопада 2006-го по березень 2012 року був заступником начальника ОДПІ, потім по липень 2013 року працював заступником начальника – начальником Комсомольського відділення Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції Полтавської області. У 2013-2015 роках був першим заступником начальника Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області. У 2015-2018 роках працював першим заступником начальника Головного управління ДФС у Полтавській області, у 2018-2020 роках – першим заступником начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області. Із липня 2020-го по березень 2021-го тимчасово не працював.
23 березня 2021 року призначений головою Кременчуцької районної державної адміністрації.