Previous Next

Полтавська спортсменка Дарина Мосієнко зайняла два других місця і одне третє на чемпіонаті України з шашок-100

Надрукувати

Із 20 по 28 березня в Дніпрі відбувся чемпіонат України з шашок-100 серед молоді та юнаків із класичної, швидкої та блискавичної гри. Змагання проводили в трьох вікових категоріях (до 10, до 16 та до 26 років) серед хлопців та дівчат окремо. У турнірі взяли участь понад 60 спортсменів. Єдиним представником від Полтавської області була майстер спорту України 15-річна Дарина Мосієнко.

Із 20 по 26 березня тривали змагання з класичної гри, 25 – з швидкої, 26 – з блискавичної гри.

У всіх змаганнях Дарина була близькою до першої сходинки у турнірній таблиці, але жодного разу їй так і не поталанило. У класичній грі, за результатами основного турніру, вона поділила 1-2 місце з чемпіонкою України серед жінок 2019 року (дорослі). І лише за результатами додаткового матчу з 3-х партій з укороченим контролем часу поступилася з мінімальною перевагою.

У змаганнях зі швидкої гри Дарина лише на 1 очко поступилася переможниці турніру, зігравши внічию особисту зустріч, впевнено зайнявши 2-гу сходинку.

Драматично розвивалася для нашої спортсменки й блискавична гра. У передостанньому турі Дарина переграла основну конкурентку, і для загальної перемоги їй необхідно було в останній партії обіграти суперницю, яка мала значно нижчий рейтинг та перебувала у 2-й половині таблиці. Але блискавична гра, з огляду на динаміку, емоції та обмаль часу, часто дарує сюрпризи, й не завжди приємні. На жаль, полтавка поступилася, і в підсумку зайняла 3 місце.

Загалом здобула два «срібла» та одну «бронзу».

Управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації