Previous Next

На засіданні профільної комісії облради депутати погодили проєкти рішень до чергової сесії

Надрукувати

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури. Участь у ньому взяли перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін та заступник Катерина Рижеченко.

Серед питань розглянули проєкт рішення «Про Регіональну програму «Дітям Полтавщини – якісне харчування» на 2021-2024 роки.

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віта Ковальська, програма спрямована на реалізацію Державної політики у сфері харчування дітей, підвищення його безпечності, якості. На виконання напрямків програми передбачено  54,5 млн грн. З обласного бюджету  – 40 млн грн.

«Якщо програму приймуть, то будуть оновлені харчоблоки в закладах освіти та забезпечено підвищення рівня безпеки та якості харчування. Також збільшиться кількість дітей, які харчуються в закладах освіти», – сказала Віта Ковальська.

За цією програмою планують придбати харчоблоки на умовах  співфінансування: 70% – кошти обласного бюджету, 30% – місцевого. Харчоблоки закуплять в опорні школи ТГ та великі школи міст, де навчається більше 400 дітей.

На комісії погодили та підтримали проєкт рішення «Про Регіональну програму «Дітям Полтавщини – якісне харчування» на 2021-2024 роки, його представлять на розгляд чергової сесії обласної ради.

Комісія підтримала рішення щодо продовження терміну дії контракту з директором Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В Гоголя Олексієм Андрієнком.

Як поінформувала директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко, Олексій Андрієнко на цій посаді працює з 2007 року.

Протягом 13 років роботи на посаді він підняв авторитет театру серед інших обласних закладів України.

«За ці роки було створено вистави, що стали  перлинами репертуару театру. В 2018 році відбулися  прем’єри «Страшна помста», «Енеїда», «Політ над гніздом зозулі». У 2019-му – «Нью-Йорк, Нью-Йорк», «Собаче серце», «Лакеї», «Маруся Чурай», «Острів скарбів». У 2020-му – «Виконувач бажань», «Украдене щастя», «Юнона та Авось» та створено 9 онлайн-вистав», – сказала Ірина Удовиченко.

Депутати рекомендували Олексієві Андрієнку  зробити план розвитку закладу на рік.