Про організацію роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування й комунальних установ під час карантину

Надрукувати

На території України в період дії карантину запроваджені обмежувальні протиепідемічні заходи. Вони діють відповідно до постанови КМУ № 1236, а також внесених до неї змін від 22 березня 2021 року постановою Уряду № 230. Стосуються зокрема й діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, роботи комунальних установ.

Так, органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності необхідно забезпечити: на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу (з роботи) застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників; позмінну роботу працівників; роботу в режимі реального часу через Інтернет зі збереженням заробітної плати; дистанційну (надомну) роботу. Обмеження не поширюються на працівників, для яких неможливо встановити режим дистанційної (надомної) роботи у зв’язку з характером виконуваних завдань, та працівників, які забезпечують надання адміністративних послуг.

Згідно з пунктом 19 протоколу №2 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року, обласні державні адміністрації разом із центральними та місцевими органами виконавчої влади мають скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі наради, заходи й засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), зокрема органів місцевого самоврядування (за винятком виключних випадків). Також скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування, перевести всі масові соціально значимі заходи в режим здійснення інтернет-стримінгу.