Більше 8 тисяч грн: Кирило Тимошенко пояснив, як має виплачуватися допомога у "червоних" зонах

Надрукувати

Механізм фінансової допомоги українцям, які проживають у регіонах "червоної" карантинної зони, передбачає, що виплати мають бути здійснені як з державного, так і з місцевого бюджетів. Про це повідомив у себе на Facebook заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, ця тема стала пріоритетною на нещодавньому підготовчому засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Станом на зараз, пояснив Тимошенко, ідеться про використання такого механізму: за рахунок коштів з державного бюджету виплачується 8 тисяч гривень, за рахунок місцевого бюджету – додається ще сума, розмір якої має визначити орган місцевого самоврядування

Заявки на фінансові виплати прийматимуться через сервіс державних послуг "Дія". Йдеться передусім про підтримку малого бізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких вимушено призупиняється.

"Людям потрібна допомога. Як наголосив раніше Президент Володимир Зеленський, у нинішній ситуації дуже важливою є спільна підтримка українців з боку і державної, і місцевої влад. Впевнений, що центральна влада свої зобов'язання виконає. Чекаємо на підтримку лідерів місцевих громад", - підкреслив заступник голови ОП.

Тимошенко додав, що в останні тижні ВООЗ фіксує ріст захворювання – і, на жаль, смертності від Covid – у всьому світі. Тому не виключено, що в Україні кількість областей, які опиняться у червоній зоні, буде збільшуватися.

Як відомо, у грудні-січні, коли в Україні було посилено обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу, допомогу із державного бюджету у розмірі 8 тисяч гривень отримали майже пів мільйона українців. Загалом на допомогу фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам тоді було витрачено понад 3,6 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко пояснив, що рішення про жорсткі карантинні обмеження в Україні наразі вводяться за регіональним принципом. Їх ухвалює влада кожної області або міста, адже їм на місці краще видно, що відбувається.