Previous Next

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрівся з командою «Решетилівка», яка стала сенсацією українського волейболу

Надрукувати

24 березня в Полтавській облдержадміністрації відбулася зустріч очільника області Олега Синєгубова з гравцями спортивного волейбольного клубу «Решетилівка». Вони в 2020 році стали сенсацією українського волейболу й одразу з другої ліги вийшли в фінал Кубку України з волейболу та здобули срібні нагороди. Такого успіху досягли вперше в історії вітчизняного волейболу.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов привітав хлопців із досягненнями й пообіцяв підтримку команді.

«Є різні шляхи підтримки клубу та волейболу. Зокрема, в нас є проєкт будівництва палацу спороту, який плануємо реалізувати за 2 роки. Він розрахований на 3 тисячі глядачів. Там також передбачена арена для ігрових видів спорту, щоб спортсмени могли тренувалися в сучасних умовах, – розповів Олег Синєгубов. – Ми хочемо, щоб до Полтави приїздили збірні з волейболу з-за кордону, наприклад збірна Італії, але для цього треба підтримувати клуби, бо на самому вашому натхненні нічого не вийде».

Директор волейбольного клубу «Решетилівка» Сергій Котьман розповів, що гравці зі свого боку зроблять усе, щоб перемогти у вищій лізі волейболу й привезти до Полтавської області путівку до елітного дивізіону.

«У команді 70 % гравців із Полтавської області. Намагаємося популяризувати волейбол у регіоні. Наприклад, у Решетилівській гімназії відкрили секцію волейболу для дівчат і хлопців. Охочих тренуватися багато. Закупили школярам форму, спортивний інвентар, а навчає їх тренер із Полтави», – розповів Сергій Котьман.

Нині ВК «Решетилівка» грає в межах Чемпіонату України з волейболу серед команд Вищої ліги. Наступна ціль – Фінал Чотирьох!