«У Полтаві заплановано створити «Музей науки», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Запустити блискавку, побачити власний голос, намалювати візерунок маятником чи змусити літати магніт – усе це можна буде зробити в «Музеї науки».

«Музей науки» – це амбітний проєкт, потенційний вклад у нашу молодь. Ми завжди виважено підходимо до реалізації будь-яких проектів, в тому числі й цього. «Музей науки» стане не сховищем експонатів, а справжнім освітньо-розважальним простором для школярів, їхніх батьків, студентів, вчителів, педагогів і будь-яких жителів області. У ньому плануємо розмістити мінімум 180 експонатів, присвячених електриці, механіці, акустиці й оптиці. Усі їх можна буде ввімкнути, покрутити, натиснути, потягти чи штовхнути й побачити, як працює фізика. Так наука стає цікавою», – зазначив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов у середу, 24 березня, під час презентації Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.

У «Музеї науки» заплановано зокрема створити cтудії з робототехніки та комп’ютерного моделювання, STEM-лабораторію з хімії у стилі «Гаррі Поттер» та біології, цифрову моушен-студії з фото- та відеозйомки та оброблення контенту.

Освітні програми будуть передбачені для відвідувачів різного віку: від турів для вчителів і захопливих наукових шоу – до відкритих лекцій та навчальних програм для родин, експериментальних гуртків, проведення, інтелектуальних змагань, STEM-хакатонів, олімпіад, науково-розважальних воркшопів, наукових пікніків і фестивалю інновацій.

Полтавщина однією з перших областей України презентує Стратегію розвитку області на 2021-2027 роки. Детальніше й за профільними напрямками аспекти цього документа представлять заступники голови облдержадміністрації на щотижневих пресконференціях.