Previous Next

До Одеси чи Єгипту: якими авіарейсами зможуть скористатися жителі Полтавщини після реконструкції аеропорту

Надрукувати

 

Про реконструкцію полтавського аеропорту під час презентації Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року в середу, 24 березня, розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Невідомий об'єктРеконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Полтава» дасть змогу здійснювати внутрішні авіарейси Полтава-Одеса і Полтава-Львів та міжнародні авіарейси до Туреччини, Єгипту, Ізраїлю, країн Балтії, Польщі.

«Полтавський аеропорт має функціонувати повноцінно, це дасть змогу залучати інвестиції, розвивати туризм та економіку. Нині тендер на розробку проєктно-кошторисної документації реставраційних робіт в аеропорту перебуває на завершальному етапі. Всі ми знаємо, що це досить довгостроковий процес, – зазначив Олег Синєгубов. – Уже цього року планується виділення фінансування біля 200 млн грн. Головне процедурно встигнути завершити всі роботи».

Реконструкції у першу чергу потребують злітна смуга, рубіжна доріжка, перон для висадки-посадки пасажирів, додаткові сектори для стоянки й обслуговування літаків, а також периметрова огорожа. Також у проєкті будуть закладені установка високоточного обладнання, яке дозволить здійснювати посадку бортів за будь-яких погодних умов, і монтаж якісної світлосигнальної системи.