Previous Next

На Полтавщині створять регіональний дата-центр

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов під час презентації Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року в середу, 24 березня, розповів про напрями цифровізації регіону.Невідомий об'єкт

«Повна цифровізація облдержадміністрації й територіальних громад – головне завдання, яке ми ставимо перед собою», – сказав Олег Синєгубов.

За його словами, створення регіонального дата-центру й хмарного сховища з комплексною системою захисту інформації та підключення до дата-центру всіх територіальних громад дасть змогу створювати інформаційні продукти на безпечній, доступній платформі, не замовляючи подібні послуги в посередників і зекономивши значні кошти.

Також у планах – створення електронних реєстрів ОМС, так званих геоінформаційних реєстрів, зокрема для реєстрації та обліку містобудівної документації, ведення об’єктів ремонту дорожнього покриття та реєстру адрес, вулиць й інших пойменованих об’єктів тощо.

Крім того, на базі геоінформаційної системи буде створено відкриті дашборди з інформацією про ковід, рух громадського транспорту, прибирання снігу, ремонти доріг, корисні копалини, природно-заповідні фонди.

«У результаті будемо мати централізацію й уніфікацію інформації, інформаційних продуктів, де кожна громада відповідальна за свою ділянку», – додав Олег Синєгубов.

Також серед пріоритетів – підключення всіх державних установ і соціальних закладів до широкосмугового Інтернету зі швидкістю 100 Мбіт/с.