На Полтавщині продовжать берегоукріплення на Кременчуцькому водосховищі

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов під час презентації Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року в середу, 24 березня, розповів про головні завдання й цілі в екологічній галузі.

«Одними з пріоритетних проєктів у сфері збереження навколишнього середовища є проведення берегоукріплювальних заходів на Кременчуцькому водосховищі, поблизу села Мозоліївка, селища Градизьк, для укріплення берега й захисту державного геологічного пам’ятника гори Пивиха, – зазначив Олег Синєгубов. – Це вкрай актуальні ініціативи. Проведені необхідні перемовини з профільними міністерствами. Нині триває етап залучення коштів, розроблення проєктів».

За інформацією Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, за роки експлуатації Кременчуцького водосховища внаслідок вітру і різких змін рівнів води майже по всій довжині берегу утворилися розмиви, пологі підводні мілини або круті обривисті уступи. Із понад 150 км загальної протяжності берегів Кременчуцького водосховища в межах області потребують захисту 43,5 км.

Полтавщина однією з перших областей України презентує Стратегію розвитку області на 2021-2027 роки. Детальніше й за профільними напрямками аспекти цього документа представлять заступники голови облдержадміністрації на щотижневих пресконференціях.