• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині вакцинували понад 5 000 людей

Нині в Полтавській області від COVID-19 лікується 5733 особи. За добу захворіло 100 людей. В області зростає захворюваність на коронавірус.

За останню добу зафіксували 12 летальних випадків. Одужало 80% хворих. Понад 11% хворих із підтвердженим COVID-19 лікуються в стаціонарах лікарень. Найбільше хворих у Полтаві та Полтавському районі.

Про це на апаратній нараді 22 березня повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«Навесні частіше на коронавірус хворіють молоді люди, які також мають серйозні супутні захворювання. Вони поступають у лікарні в важкому стані. Медичні працівники констатують, що нині пацієнти за станом та тяжкістю перебігу хвороби значно важчі і майже всі кисневозалежні. Завдання всіх – розірвати ланцюг контактів, мінімізувати масові заходи. Ми в пандемії. І всі повинні це розуміти», – сказав Віктор Лисак.

За його словами, з 12 березня по 22 березня кількість хворих зросла на 33%, захворіло 1893 особи. На апаратах ШВЛ знаходиться 56 пацієнтів. Нині достатньо ліжок, забезпечених киснем. Однак із такими темпами захворюваності потрібно буде збільшувати кількість кисневих точок. Нині додано 32 ліжка в Миргороді.

Віктор Лисак додав, що в області додатково отримали швидкісні тести на антиген, щодоби ними в регіоні роблять 2000 тестувань.

Зросла й кількість викликів бригад «швидких» з 600 до  800.  

На Полтавщині щепили понад 5230 людей. Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що в області перейшли на другий етап вакцинації і розширили перелік осіб, які вакцинуються. За програмою «Дія» на вакцинацію записано понад 7 000 осіб. Першими, кого будуть щеплювати, це будуть люди 80+.

«Вакцинуватися можна трьома шляхами: зареєструватися і записатися через мобільний додаток «Дія», звернутися безпосередньо на гарячу лінію МОЗу або через сімейного лікаря. Тому я прошу налагодити відповідну комунікацію і власним прикладом показувати, що вакцинуватися потрібно», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області зауважив, що вихідними зафіксовано багато порушень правил протиепідемічної безпеки. Зокрема, голови громад мають відповідальніше ставитися до виконання та впровадження протиепідемічних заходів.

«За минулий тиждень зросла кількість виявлених хворих. Це свідчить про те, що якщо ми так й наділі ставитимемся до дотримання проти епідеміологічних заходів, будемо змушені вводити додаткові обмеження на території області чи окремих населених пунктів. У країні діє адаптивний карантин, який розповсюджується, в тому числі й на область. регіональна комісія ТЕБ і НС може вводити окремі обмеження в певних населених пунктах», – сказав Олег Синєгубов.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk