З 23 березня в Києві та в Одеській області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки, - рішення Комісії ТЕБ та НС

Надрукувати

З 00 години 00 хвилин 23 березня 2021 р. в Києві та Одеській області  діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 березня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, впродовж останнього місяця в зазначених регіонах відмічається погіршення ситуації.

«Кількість нових випадків на COVID-19 в столиці за останній місяць збільшилась у 4 рази, за останній тиждень ми бачимо приріст на 56%. Схожими темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених та з підозрою на COVID-19. Рівень госпіталізації до ковідних лікарень Києва протягом останнього тижня на 64% перевищує встановлений показник 60 осіб на 100 тис. населення. Впродовж останніх трьох днів є перевищення двох індикаторів, зокрема, це рівень госпіталізації, а також завантаженість ліжок з киснем», - зазначив Віктор Ляшко.

В Одеській області, за його словами, також відмічається зростання госпіталізацій і за останні три дні цей показник перевищує встановлений постановою Кабінету Міністрів показник у 60 осіб на 100 тис. населення. «Другим показником, який перевищила Одеська область, є виявлення випадків інфікування, які протягом останніх 7 днів перевищує показник у 20%», - підкреслив головний санітарний лікар.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 23 березня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території м. Києва та Одеської області.

В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Головам Одеської ОДА та Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Крім того, Комісія рекомендувала перевести на дистанційну роботу частину працівників ЦОВВ, а також провести засідання регіональної ТЕБ та НС в Одеській області, на яких вирішити питань, які будуть виникати в зв’язку з посиленням протиепідемічних заходів.

Окремо на засіданні було розглянуто питання врегулювання роботи транспорту. Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення доручити Мінінфраструктури разом з МОЗ та іншими заінтересованими органами опрацювати питання функціонування транспорту в регіонах, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Урядовий портал