Previous Next

Олег Синєгубов: «Слово Кобзаря маємо нести до кожної сім’ї, до кожної дитини, до кожного українця»

Надрукувати

9 березня виповнюється 207 років від дня народження Тараса Шевченка. З нагоди Дня пам’яті Кобзаря та до 95-річчя відкриття пам’ятника письменнику в Полтаві відбулося урочисте покладання квітів до підніжжя монумента.

Полтавці зібралися біля меморіалу відомого поета та художника, щоб вшанувати його пам’ять. Серед присутніх – представники обласної влади, депутатського корпусу, громадськості. У церемонії покладання квітів участь узяли голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін та заступник Катерина Рижеченко.  

«Тарас Шевченко – видатна постать. Його життя можна порівняти зі шляхом, який зараз проходить наша країна. Все своє життя Кобзар боровся за визволення та незалежність, так само як і Україна. Вважаємо своїм святим обов’язком нести його думку крізь роки, щоб цінності, які сповідував Тарас Григорович, пам’ятали прийдешні покоління. Жоден його твір, вірш чи поема не можуть бути забуті, бо це – наша культура й самобутність. Як нація великого генія, слово Кобзаря маємо нести до кожної сім’ї, до кожної дитини, до кожного українця», – зазначив Олег Синєгубов.   

«Сьогодні не тільки Україна, а й увесь світ вшановує пам’ять Великого Кобзаря. Я думаю, Тарас Шевченко навіть не підозрював, наскільки масштабно будуть відзначати його день народження. Немає в  світі людини, яка б не асоціювала Україну з Шевченком. Тому в цей день Полтавщина також вшановує пам'ять і творчість видатного українця», – зауважила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Під час заходу біля пам’ятника звучали твори Великого Кобзаря.