З 2023 року в Україні почнуть діяти європейські стандарти якості та безпечності будівельної продукції

Надрукувати

«Євроремонт», «євровікна» та інші євро-здобутки – це те, що спадає на думку, коли мова йде про європейські стандарти будівельної продукції в Україні. Хоча насправді євростандарти – це трохи про інше.

Стандарти ЄС – це впевненість споживача, що продукт якісний та безпечний для здоров’я, а також не шкодить довкіллю, запорука того, що будинок, побудований з таких матеріалів, прослужить довго, а дорога – щороку не зіятиме ямами після танення снігу.

«Дедалі більше стандартів Євросоюзу впроваджуються в Україні, про переваги яких ми розповідатимемо в межах інформаційної кампанії #EUКраїна. Зокрема, з 2023 року в Україні почнуть діяти європейські стандарти якості та безпечності будівельної продукції. Щоб ефективно втілити ці стандарти ЄС в життя Міністерство розвитку громад тав територій України активно працює над системою оцінки та перевірки показників таких виробів», – розповіла Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Відповідна продукція, як українського виробництва, так і імпорт, потрапить на ринок лише за умови, якщо вона відповідає необхідним вимогам. Саме виробник нестиме відповідальність щодо якості продукції та її безпечності для споживачів. Про якість, екологічність та безпечність виробу покупця сповістить спеціальний знак на продукції чи упаковці, тобто відповідне маркування.

Органи державного ринкового нагляду вживатимуть заходів щодо обмеження, заборони та вилучення з обігу або відкликання продукції, що не відповідає встановленим вимогам.

У перспективі такі зміни сприятимуть підписанню «промислового безвізу» з ЄС, а також покращать імідж продукції «made in Ukraine» та полегшать українським виробникам доступ на інші глобальні ринки і збільшать інвестиційну привабливість держави.

Нагадаємо, що кампанія #EUКраїна проходить за ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту Association4U.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua/

#EUКраїна #ЦеЄвроінтеграція

Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції