Аграрний комітет підтримав запропонований розподіл державної підтримки аграріїв у 2021 році

Надрукувати

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики було представлено напрями державної підтримки сільгоспвиробників у 2021 році за розробки Мінекономіки у співпраці з профільними асоціаціями. Зокрема, народні депутати підтримали запропонований розподіл держпідтримки.

Невідомий об'єкт«Для забезпечення стабільності та передбачуваності державної підтримки ми зберегли основні програми – це підтримка розвитку галузей тваринництва, садівництва, фермерства, здешевлення кредитів та купівлі сільгосптехніки. Водночас, ми врахували  сучасні реалії і побажання виробників, запропонувавши нові програми, які створюватимуть позитивний ефект для економіки України. За нашими розрахунками нові програми, такі як підтримка зрошення, матимуть попит серед аграріїв у зв’язку з близьким відкриттям ринку землі», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Так, присутнім презентували п’ять основних напрямів підтримки з загальним бюджетом в 4 млрд грн:

Крім основних програм підтримки, передбачається низка нових програм із бюджетом у 500 млн грн:

«Фінансовий ресурс, запропонований для нових програм, наразі складає 500 млн грн. Якщо попит на ці програми буде зростати серед аграріїв, на наступний рік фінансування можна буде суттєво збільшити», – підкреслив Міністр.

Детально про держпідтримку АПК у 2021 році: https://drive.google.com/file/d/1rgmqOR1LiBxEOAuFJjGdskcJESldlUZu/view.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України