Previous Next

Цього місяця заклади охорони здоров’я у 7 громадах покращують доступність

Надрукувати

5 березня відбулася селекторна нарада з територіальними громадами з питань виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2021 № 133 «Деякі питання реалізації програми

державних гарантій медичного обслуговування населення у II–IV кварталах 2021 року».

За дорученням голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова та за вимогою Національної  Служби здоров’я України проводиться постійний моніторинг стану безбар’єрності для надання медичних послуг особам із інвалідністю та іншим маломобільним групам населення.  

«Із усіх закладів охорони здоров’я області на даний час покращують доступність, чекають відповідних експертних рішень щодо доступності та готують подати документи до НСЗУ для укладання договорів 7 лікувальних закладів: центри ПМСД Новооржицької та Чорнухинської селищних рад, Полтавський районний клінічний центр ПМСД, Гребінківський та Кобеляцький центри ПМСД, Центр ПМСД Мачухівської громади, Миргородська лікарня інтенсивного лікування», – зазначила Наталія Топал, директор комунальної установи «Підприємство із інженерного супроводження закладів охорони здоров’я Полтавської обласної ради».

Основною укладання договорів із Національною службою охорони здоров’я є документи, які підтверджують доступність будівлі та приміщення закладу для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Наразі вищевказані медичні заклади покращують доступність та чекають на рішення експертиз. До 15 березня НСЗУ повинна прийняти і розглянути відповідні пакети документів.