• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Як реалізовуватиметься програма медичних гарантій з квітня 2021 року

5 березня в Полтавській облдержадміністрації відбулася селекторна нарада з територіальними громадами з питань виконання постанови Кабінету Міністрів України № 133 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у II–IV кварталах 2021 року».

Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін наголосив, що з 1 квітня медичні установи працюватимуть із НСЗУ за контрактами. Це стосується не лише закладів первинної медичної допомоги, центрів ПМСД, стаціонарів та госпіталів, а й спецзакладів, які надають психіатричну допомогу чи лікують туберкульоз.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак розповів, що 29 закладів спеціалізованої медичної допомоги Полтавської області вже подали заявки до НСЗУ на 68 пакетів послуг. Уже 7 підтверджених пропозицій очікують договору.

«Ми сьогодні живемо в складний період реформ і пандемії, маємо вивчити всі вимоги НСЗУ до укладання договорів, щоб отримати фінансування. Треба зберегти весь об’єм надання медичної допомоги», – сказав Віктор Лисак.

Головний спеціаліст відділу договірної роботи управління у Полтавській області Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Світлана Писаренко роз’яснила нововведення щодо роботи Національної служби здоров’я України цього року.

«Умови закупівлі медичних послуг затверджуються Міністерством охорони здоров’я. НСЗУ укладає договори з надавачами медичних послуг первинної, спеціалізованої, екстреної допомоги та реімбурсації. Цього року бюджет складає 123,4 мільярда гривень, всього 35 пакетів. Минулого року було 27 та 4 ковідних. З’являється три нових пакети – вакцинації проти коронавірусу, мобільної психіатричної допомоги з 1 липня і пакет онкогематолігії. Та ще 5 пакетів із наявних виокремлюються», – розповіла Світла Писаренко.

Уже зараз на сайті НСЗУ оголошено прийом документів на 22 пакети медичних послуг, проводиться активна подача і обробка пропозицій. По деяким темам треба подати заявки до 16 і 19 березня та укласти договори.

Крім того, цього року в програмі медичних гарантів буде діяти новий тариф – за досягнення результату. Він буде діяти на рівні первинної медичної допомоги щодо охоплення щепленням проти кору дітей до 6 років та для екстреної медичної допомоги за вірну маршрутизацію пацієнтів з інфарктом міокарда та гострим мозковим інсультом.

Світла Писаренко розповіла про нюанси проведення програми реімбурсації (доступність лікарських препаратів) у 2021 році. Із 1 липня НСЗУ буде адмініструвати три нові програми. З 1 липня фінансуватиме поставку інсуліну та препаратів для нецукрового діабету, а з 1 жовтня – препаратів для лікування психічних розладів. Ці лікарські засоби пацієнти зможуть отримувати за електронним рецептом у сімейного лікаря.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk