Previous Next

На Полтавщині від COVID-19 вакциновано 480 медичних працівників

Надрукувати

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Лисак розповів про хід першого етапу вакцинації на Полтавщині.

Невідомий об'єктОбласть отримала 19 300 доз вакцин Oxford/AstraZeneca Covishield Індійського виробника, першими щеплення отримують медики, що працюють із хворими на COVID-19, бригад швидкої допомоги, співробітники лабораторій, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в ООС.

Вакцинацію проводять працівники однієї мобільної бригади, які раніше пройшли відповідне навчання. Наразі інші бригади завершують навчання.

«Мобільною бригадою проведено щеплення у Полтаві, Кременчуці, Лубнах та Гадячі. Сьогодні спеціалісти працюють у Миргороді. Станом на ранок 5 березня проведено щеплення 480 медичних працівників. В середньому бригада здійснює 70 щеплень за зміну», – розповів Віктор Лисак.

За останні кілька днів, кількість захворювання на COVID-19 збільшилася, як в Україні в цілому так і в Полтавській області зокрема. Також, збільшилася кількість захворювання серед дітей.

«Наразі ми можемо говорити про третю хвилю захворюваності, кожного дня все більше територій України потрапляють до «червоної» зони. Крім того, з мутацією вірусу виникла ще більша можливість інфікування. Саме тому для нас так важливо провести вакцинування та захиститися від хвороби. Вакцини в області достатньо!»,– наголосив Директор Департаменту охорони здоров’я.

Також активно проводяться роботи зі забезпеченням ліжок у закладах охорони здоров’я Полтавщини та забезпечення пацієнтів киснем.