Олег Синєгубов зустрівся з боксерами Олександром Хижняком і Ганною Охотою

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та його перший заступник Дмитро Лунін зустрілися з боксерами Олександром Хижняком і Ганною Охотою, їхніми тренерами Олександром Хижняком і Олександром Середницьким, виконавчим директором обласної федерації боксу України Костянтином Семенягою.

Боксери повернулися з міжнародного турніру «Странджа 2021», який провели з 22 по 27 лютого у столиці Болгарії Софії. Олександр Хижняк став триразовим переможцем цієї першості. Розповів, що на змагання високого рівня з’їхалися перші номери національних збірних із 38 держав світу. Олександр боксував зі спортсменами з Бразилії, Туреччини й Молдови. 

«Переду ще кілька навчально-тренувальних зборів, а потім ліцензійний турнір. Два поєдинки ще треба виграти, щоб здобути ліцензію і потрапити на Олімпійські ігри. Вся родина живе цими змаганнями. Цілеспрямовано трудимося, щоб здобути для України й Полтавщини цю перемогу», – розповів Олександр Хижняк.

Ганна Охота розповіла, що багато працює над фізичною підготовкою, адже перейшла у нову вагову категорію – з 48 в 51 кілограм. 

«Головне для спортсменів – бути фанатом своєї справи. Для мене честь – тренуватися в такого тренера. У Олександра я тренуюся 12 рік. Він створив школу з нуля. Ми тренувалися в підвалі, шили собі рукавиці. І коли тобі допомагають, заохочують власним прикладом, ти прочинаєш цим фанатіти. У майбутньому досягаєш успіху, розумієш, що маєш підтримку, і тобі хочеться йти далі, покоряти нові вершини й довести всьому світу, що ми сильна нація», – сказала Ганна Охота. 

Олег Синєгубов подякував боксерам та їхнім наставникам за зусилля і патріотизм, які вони докладають щодня для розвитку боксерської школи Полтавщини.

«Завжди поважав людей, які повністю віддані своїй справі. Саме такими є наші чемпіони Олександр Хижняк і Ганна Охота. Разом напрацюємо комплексні рішення, які б забезпечили боксерам області гідні умови для тренувань, відновлення й змагань. Дякую всім, хто серцем і ділом вболіває за український спорт», – зазначив Олег Синєгубов.