• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Прем’єр-міністр підбив підсумки першого року роботи Уряду

3 березня відбулося засідання Кабінету Міністрів України, присвячене року роботи Уряду. Під час вступного слова Прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив хронологію зі знакових та важливих рішень і досягнень, які вдалося реалізувати Уряду за рік своєї діяльності.

Денис Шмигаль підкреслив, що на першому засіданні Уряду було прийнято рішення, яке дозволило погасити заборгованість по зарплаті шахтарів. А рівно через тиждень після початку роботи Уряд запровадив карантин в Україні.

«Протягом березня ми посилювали обмеження – і багато було критики. Але зараз можна чітко сказати: той карантин врятував країну від «італійського сценарію» і зберіг життя тисячам наших людей. А головне, що Уряд отримав час, аби «реанімувати» нашу медичну систему. Практично з нуля почалася відбудова протиепідемічної системи країни», – наголосив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр відзначив, що було розбудовано систему лабораторій та впроваджено ефективні протоколи лікування.

За словами Дениса Шмигаля, у квітні міністри відмовилися від премій, а у запропонованому бюджеті «надзвичайної ситуації» скоротилися видатки на чиновників.

«Уряд запровадив постійні доплати до пенсії в розмірі 500 грн для людей старше 80 років. Були запроваджені виплати по 2 тисячі гривень на дитину щомісяця родинам ФОПів, які призупинили свою діяльність через карантинні обмеження», – відзначив очільник Уряду.

Водночас, додав Прем’єр-міністр, було проведено індексацію для більш ніж 8 млн пенсіонерів. За ініціативою Президента України здійснені одноразові виплати по 1 тисячі гривень. За словами Глави Уряду, вперше в Україні запущена програма по частковому безробіттю, яка зберегла понад 500 тисяч робочих місць.

Денис Шмигаль зазначив, що у квітні також було запущено портал Дія, на якому за рік з’явилося 50 електронних послуг, а за весь 2020 рік до високошвидкісного інтернету підключено 3000 сіл та щонайменше 6000 закладів соцінфраструктури. За словами Глави Уряду, близько 6 млн людей отримали доступ до 4G Інтернету.

«У травні та червні ми внесли до програми «5-7-9» суттєві зміни. Після рестарту програми Президента за пів року було видано кредитів вже на 20 млрд грн для майже 9 тисяч бізнесів. Малий та середній бізнес отримав доступ до «дешевих грошей», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Одним з важливих стимулюючих інструментів для бізнесу, за словами Дениса Шмигаля, також став запуск Урядом програми портфельних гарантій для МСБ, коли держава гарантує до 80% тіла кредиту перед банком.

Прем’єр-міністр наголосив, що у червні НАТО визнав Україну партнером розширених можливостей. А також вперше за часи незалежності, як зауважив Денис Шмигаль, держава купуватиме для української армії у ДП «Антонов» три нові українські літаки Ан-178.

«Ми також перший Уряд, якому вдалося ефективно реалізувати проект державно-приватного партнерства в інфраструктурній галузі. У серпні була проведена концесія морського порту «Ольвія». До цього була проведена ще одна успішна концесія порту «Херсон», – відзначив очільник Уряду.

2020 рік, за словами Прем’єр-міністра, був знаковим для першого етапу реформи децентралізації. Він зауважив, що було створено 136 укрупнених районів та проведені прозорі місцеві вибори на новій адміністративно-територіальній основі.

«Було збільшено мінімальну заробітну плату до 5 тисяч гривень. А вже з 1 січня цього року відбулось чергове збільшення до 6 тисяч гривень. Це суттєво пожвавило споживчий попит та сприяло встановленню кращих соціальних стандартів для людей», – наголосив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд спільно з Міністерством соціальної політики розробив стратегію введення накопичувальної пенсійної системи, а з 2021 року було збільшено виплати педагогам на майже 20%.

«Всього за 2021 рік зарплати вчителів зростуть фактично на 30%. Так само Уряд заклав збільшення виплат всім медикам на 30%», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду зауважив, що станом на грудень за програмою Президента України «Велике будівництво» було завершено будівництво, ремонт та реконструкція 114 шкіл, 100 дитячих садочків та 101 спортивного об’єкта.

«Також, за підсумками року, в рамках програми відремонтовано рекордну кількість автошляхів — майже 6,5 тисячі кілометрів. За оцінками НБУ, ефект від інвестицій в інфраструктуру склав 1,5% ВВП», – підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, були здійснені також вагомі зміни в напрямку доступності житла, зокрема запущено іпотечне кредитування під 7%.

Крім того, Денис Шмигаль підкреслив, що в лютому розпочалася вакцинальна кампанія проти COVID-19.

«Як ми і обіцяли, всі українці будуть забезпечені якісними та безпечними вакцинами повною мірою. В Україну прибула ефективна вакцина компанії AstraZeneca. Найближчим часом очікуємо Pfizer. Загальні домовленості за контрактами сягнули майже 30 млн доз», – сказав Прем’єр-міністр.

Урядовий портал

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk