Previous Next

У приймальне відділення Лубенської лікарні інтенсивного лікування доставили апарат комп’ютерної томографії

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов перевірив хід реконструкції приймального відділення та фізіотерапевтичного кабінету під відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги в КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування», що відбувається в межах президентської програми «Велике будівництво». Очільник області зустрівся з керівництвом міста, дирекцією закладу та підрядною організацією, щоб обговорити темпи будівництва.

«У Полтавській області ремонтуємо вісім приймальних відділень. В обласній лікарні одне вже відкрите, у Хоролі – на завершальному етапі. У Лубенській лікарні інтенсивного лікування будівельну частину підрядники мають завершити якнайшвидше. Нині чекаємо на поставку дороговартісного медичного обладнання: за державний кошт уже закуплений апарат комп’ютерної томографії. Також будуть доставлені МРТ, рентген-апарат, ангіограф, – сказав Олег Синєгубов. – Дякую народному депутату Анастасії Ляшенко, яка опікується будівництвом приймального відділення. Ми також чи не щотижня їздимо в лікарню, вирішуємо проблеми у разі виникнення, проводимо наради, узгоджуємо графіки».

Представники підрядної та субпідрядних організацій розповіли, які роботи виконані та які ще попереду. Зокрема, мають переробити вентиляцію, встановити двері, систему кондиціонування, зробити коридор і ґанок.

Департамент охорони здоров’я ОДА надав вимоги до приміщень з огляду на обладнання, яке там буде встановлене. Нагадаємо, що на цей об’єкт із держбюджету виділена субвенція 7,2 мільйона гривень. Вона повністю профінансована.