Previous Next

В області від коронавірусу провакциновано вже 170 медичних працівників

Надрукувати

На апаратній нараді 1 березня говори про стан запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19 у Полтавській області.

 «Підтверджених випадків за весь період карантину - 46 222. Зайнятість місць у лікарнях, що надають допомогу хворим, – 17,52 %. Тенденція залишається сталою порівняно з минулим тижнем. Загалом по Україні кількість зайнятих ліжок зросла на 5,7%», – сказав директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

Він наголосив, що в кожному районі повинні перевірити готовність закладів охорони здоров’я до більш розширеної госпіталізації. Нині зросла кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування в Лубнах. Дещо зростає кількість виявлених хворих на коронавірус в Лохвиці, Хоролі та Гадячі.  

Нині Полтавщина знаходиться в «жовтій» карантинній зоні. Віктор Лисак наголосив, що деякі регіони вже перейшли до «червоної». На Полтавщині варто активізувати всі процеси щодо дотримання карантину в регіоні. Це стосується обмежувальних заходів у закладах культури, громадському транспорті, закладах громадського харчування, дотримання дистанцій та інше.

В області від коронавірусу провакциновано вже 170 медичних працівників із Полтави та Кременчука.

«Сьогодні щеплення буде тривати в Полтаві, завтра – у Кременчуці, далі – на пунктах вакцинації в Лубнах, Гадячі та Миргороді. Туди буде організований підвіз медиків. Є спеціальна дорожня карта, де прописано  послідовність проведення щеплень. Закликаю всіх свідомо ставитися до цього процесу», – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.