Previous Next

В Україні створено Конгрес місцевих і регіональних влад, - Олег Синєгубов

Надрукувати

1 березня під час апаратної наради голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов розповів про те, що в Україні створено Конгрес місцевих і регіональних влад.

«Минулого тижня у Києві відбувся форум, у межах якого провели засідання Ради регіонального розвитку. Указом Президента України Раду було перетворено у Конгрес місцевих і регіональних влад. Наразі розпочнеться створення його органів – палат», – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що Конгрес місцевих і регіональних влад створюється з ініціативи Президента України Володимира Зеленського й буде діяти за прикладом Конгресу Ради Європи.

Конгрес складатиметься з президії, яку очолюватиме Президент і до складу якої входитимуть найвищі посадові особи держави, а також палати місцевих влад і палати регіонів. Ці палати самостійно обиратимуть своє керівництво та делегуватимуть по троє представників від кожної палати у президію Конгресу.

Президія Конгресу засідатиме щомісяця. Такі обговорення системної роботи щодо вирішення місцевих та регіональних проблем за участі найвищих посадовців держави дадуть змогу забезпечити найкращу координацію діяльності всіх органів влади. Палата місцевих влад та палата регіонів збиратимуться щоквартально та подаватимуть пропозиції до порядку денного президії, а загальне засідання Конгресу відбуватиметься кожного півріччя.

Конгрес стане майданчиком для обговорення місцевих проблем на найвищому рівні задля пошуку ефективних рішень.