В Україні видали повне зібрання творів Лесі Українки в 14 томах

Надрукувати

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки видали повне зібрання її творів та листів у 14 томах. Це проєкт Українського інституту книги.

Туди увійшли і драматичні, поетичні,  прозові твори Лесі, так і її колекція народної творчості, а також особисті листи, які входять до її літературної спадщини. 

Історія появи цього видання повна драми, сплесків надії і гірких розчарувань, радості від маленьких здобутків і суму за безглуздими зусиллями і втраченим часом. І було це так:Постанова про відзначення 150-річчя Лесі Українки була прийнята Верховною радою України на початку 2018 року, але підготовка почалася в січні 2020. Саме тоді у Міністерстві культури, молоді та спорту  відбулося перше обговорення концепції 14-томника.

У Державному бюджеті України  2020 року на реалізацію цього амбітного видання було передбачено 10 млн грн. Це сталося завдяки старанням багатьох депутатів, насамперед, Олександра Ткаченка, тодішнього голови Комітету ВР з питань  гуманітарної та інформаційної політики, який пізніше очолив Міністерство культури та інформаційної політики та Ірини Констанкевич.

Докладніше за посиланням http://surl.li/mijp