До уваги одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!

Надрукувати

Відповідно до законодавства житлові субсидії та пільги розраховуються щомісяця до 25 числа за поточний місяць, розмір їх залежить від вартості житлово-комунальних послуг.

До 25 січня 2021 року органами соціального захисту населення проведені нарахування субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг з урахуванням ціни на природний газ, встановленої у січні (ТОВ "Полтавагаз Збут" - 8,91 грн.

за 1 куб.м., ТОВ "Кременчукгаз-постачання" – 8,50 грн. за 1 куб.м,

ТОВ ТД "Лубнигаз" – 8,975 грн. за 1 куб.м). Інформація про встановлені тарифи у січні поточного року до органів соціального захисту населення надійшла від газопостачальних організацій на початку року.

З 2020 року в Україні запроваджено вільний ринок природного газу для побутових споживачів. У лютому 2021 року газопостачальними організаціями прийнято рішення про зміну ціни на природний газ для населення з січня 2021 року - 6,99 грн за 1 куб.м.

Органами соціального захисту населення області вжито всіх необхідних заходів з метою проведення перерахунків розмірів субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за січень з урахуванням зменшеної ціни на газ.

З метою своєчасного проведення перерахунків та нарахування житлових субсидій та пільг запрошено інформацію від усіх надавачів житлово-комунальних послуг щодо актуальних тарифів на комунальні послуги, яку враховано при проведенні розрахунків.

До 25 лютого органами соцзахисту населення області забезпечено своєчасне нарахування житлових субсидій та пільг за лютий поточного року відповідно до норм законодавства.

Житлові субсидії за лютий 2021 року призначено 160,7 тис. сімей, в тому числі 151,4 тис. сімей у готівковій формі (87,3 тис. сімей через банківській установи; 64,1 тис. сімей – через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта») та 9,3 тис. сімей – у безготівковій формі.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2021 року нараховано 60,5 тис. пільговиків, в тому числі 22,5 тис. у готівковій формі (21,5 тис. пільговиків через банківській установи; 1,0 тис. пільговиків – через виплатні об’єкти

АТ «Укрпошта») та 37,9 тис. пільговиків – у безготівковій формі.

У березні 2021 року виплату субсидій та пільг буде проведено за лютий з урахуванням зменшеної ціни на природний газ за січень через банківські установи на початку березня, через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» з 4 по 25 березня. Субсидії та пільги у безготівковій формі будуть перераховані надавачам послуг через АТ «Ощадбанк» до 18 березня.

Департамент соціального захисту населення ОДА