• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Прем’єр-міністр: Результати реформи децентралізації має відчути кожен громадянин

Україна за дуже короткий час пройшла той шлях, який інші країні проходять десятиліттями, і сьогодні потрібно ще багато зробити, щоб результати реформи адміністративно-територіального устрою відчув кожен громадянин. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Ради розвитку громад та територій, що відбулася за участю Президента України Володимира Зеленського 25 лютого в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Президент України під час свого виступу зазначив, що всіх представників влади об’єднує один роботодавець – це громадяни України. І рівень їх життя, безпеки, здоров’я, освіти, комфорту, добробуту та інших важливих речей, за його словами, залежить від рівня взаємодії влади.

«Особливо, коли реформа децентралізації нарешті не імітується, а реально втілюється у життя – активно та успішно. Одним з доказів цього є офіційна резолюція наших європейських партнерів, які закликають вивчати наш досвід та поширювати його в інших країнах», – зауважив Президент України Володимир Зеленський.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також підкреслив, що реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні визнана однією з найуспішніших і серед українського суспільства, згідно з дослідженнями соціологічних компаній.

«Ми продовжуємо рухатися в завершенні реалізації цієї реформи. Впевнений, синергія та співпраця між усіма представниками влади буде народжувати правильні механізми й документи, які позитивно сприйматимуть люди», – зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що потрібно продовжити роботу над покращенням надання громадянам державних послуг, аби вони ставали доступнішими й швидшими. Зокрема, за його словами, Уряд цього року має завершити впровадження ініціативи Президента України paperless government, тобто «управляння без паперів». 

«Крім цього, доступність державних послуг також реалізується через ЦНАП, яких в Україні вже майже 900. Центри мають бути в кожній громаді, тому це завдання ми маємо реалізувати разом, об’єднавши наші зусилля», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Як зауважив очільник Уряду, в Україні було сформовано фактично нову територіальну основу. І щоб механізми демократії на місцях почали працювати на повну потужність ще треба зробити низку таких кроків:

  • завершити подальшу децентралізацію повноважень на принципах субсидіарності; 
  • забезпечити ефективний перерозподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на різних територіальних рівнях;
  • синхронізувати мережу територіальних органів центральних органів виконавчої влади з новим адміністративно-територіальним устроєм; 
  • осучаснити службу в органах місцевого самоврядування; 
  • врегулювати питання комунальної власності.

«Реформа адміністративного територіального устрою це не лише про додаткові можливості, але й про посилення відповідальності за організацію добробуту громадян на місцях. Надані в результаті реформи фінансові та управлінські можливості дозволили громадам успішно реалізувати місцеві ініціативи, і все більше громад продовжують розкривати власний потенціал. Тепер, в рамках децентралізації, необхідно посилити взаємодію між органами державної влади та місцевим самоврядуванням», – зазначив Прем’єр-міністр.

Урядовий портал

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk