Previous Next

У Гадячі відзначили 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Надрукувати

25 лютого в Гадячі відбулися урочистості з нагоди дня народження української письменниці, перекладачки, культурної діячки Лесі Українки.

До тематичних заходів, які реалізовані за підтримки Департаменту культури і туризму, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, активно долучилися представники органів місцевого самоврядування, громадські організації, діячі науки й культури, жителі та гості міста.

Урочисту програму ювілейних заходів відкрили виставкою робіт з образотворчого мистецтва «Палітра Лесиного краю», тематичними фотозонами.  До пам’ятних знаків Лесі Українці в урочищі «Зелений гай» , родині Драгоманових, а також місця майбутнього пам’ятного знака письменниці поклали квіти. За внесок у популяризацію життєвого і творчого шляху Лесі Українки представникам Гадяцької громади вручили грамоти, подяки, ювілейні медалі й подарунки.

«Сьогодні урочисті заходи відбуваються на загальнодержавному рівні. Нам особливо приємно, що наше місто має безпосереднє відношення до славної поетеси»,  – сказав перший заступник міського голови Гадяцької міської ради Геннадій Дроботя.

Із нагоди ювілейної дати відбулося спецпогашення немаркованого конверта від «Укрпошти». У закладах освіти й культури громади провели літературно-мистецький вечір  «Яскрися, квітко Драгоманівського роду!».

«Леся неодноразово говорила, що місце України – у великій європейській сім’ї. Слідуймо її заповітам», –  зазначив доцент кафедри журналістики ПНПУ імені В.Г. Короленка Гліб Кудряшов.