Previous Next

У Полтаві провели науково-практичну конференцію «Бджоли і екологія»

Надрукувати

У Департаменті агропромислового розвитку ОДА 24 лютого відбулася науково-практична конференція «Бджоли і екологія», спрямована на попередження випадків загибелі бджіл від отруєння під час проведення польових робіт із застосуванням засобів захисту рослин та збереження екології.

У заході взяв участь заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Євген Греков. Він наголосив на важливості таких професійних заходів і підкреслив, що обласна державна адміністрація активно комунікуватиме з обласним управлінням Держпродспоживслужби та з Державною екологічною інспекцією щодо фактів порушення внесення засобів захисту рослин, які можуть призвести до загибелі бджіл.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов звернув увагу, що бджільництво – розвинена галузь в області, але продовжує потребувати всебічної підтримки. Поінформував, що напрями підтримки пасічників, які впроваджувалися в минулих роках, продовжуватимуть діяти в межах затвердженої Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року.

В онлайн-режимі до конференції приєднався заступник директора Департаменту аграрної політики – начальник управління тваринництва та племінної справи Мінекономіки Андрій Кравченко. Охарактеризував напрями державної державної підтримки у 2021 році. Також виступив доктор сільськогосподарських наук, професор, директор ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» Володимир Постоєнко, охарактеризував стан селекційної роботи у бджільництві в Україні, відзначив Полтавську область у розвитку цього напряму.

Під час навчання виступили науковці, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, керівники громадських організацій та Полтавської сільськогосподарської дорадчої служби.

Основними темами виступів та обговорення учасників стали:

Сергій Фролов акцентував увагу на продовженні налагодження комунікації з органами місцевого самоврядування, створення комісій, які оперативно реагуватимуть на випадки отруєння і загибелі бджіл на пасіках у господарствах всіх форм власності, а також врегулювання законодавчої бази, що стосується галузі.

Департамент агропромислового розвитку ОДА