Відбулося засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Надрукувати

24 лютого в режимі відеоконференції відбулося засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

На розгляд регіональної комісії за поданням райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих комітетів районних у містах рад надійшло 43 справи щодо визначення статусу, зміни категорії  у зв’язку зі встановленням групи інвалідності, видачі посвідчення нового зразка.

Зокрема, на зміну категорії у зв’язку з встановленням групи інвалідності подано 8 справ,  на встановлення статусу подано 20 справ, для повторної видачі посвідчень у зв’язку з втратою –  3 справи, для внесення запису до посвідчення особи І категорії у зв’язку зі зміною групи інвалідності – 11 справ. Також розглянули одну справу щодо заміни посвідчення нового зразка.

За результатами засідання комісія прийняла рішення щодо видачі посвідчень відповідного зразка. Одну справу направили на розгляд спірної комісії Мінсоцполітики.