Previous Next

Обласна рада прийняла Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу до 2027 року

Надрукувати

На пленарному засіданні четвертої сесії обласної ради восьмого скликання 23 лютого депутати прийняли Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року. 

Невідомий об'єктГолова облдержадміністрації Олег Синєгубов подякував депутатам за підтримку. Зазначив, що у новій Програмі порівняно з попередньою збільшено фінансування з обласного бюджету вдвічі – до 120 мільйонів гривень, збережені основні напрямки й розширено доступне кредитування фермерів.

Зокрема, депутатський корпус підтримав запропоновані профільними постійними комісіями обласної ради – з питань аграрної політики й земельних відносин, а також бюджету та управління майном – пропозиції щодо збільшення обсягу кредитування з обласного бюджету, перерозподілу коштів для фінансування сільськогосподарських кооперативів і збільшення обсягу фінансування з обласного бюджету на підтримку сільськогосподарської дорадчої діяльності до 1 мільйона на рік.

«Фермери завжди були рушієм розвитку територіальних громад. Тому завдання влади будь-якого рівня – підтримати тих аграріїв, які цього потребують найбільше. У новій Програмі збережені основні напрямки, зокрема розвиток тваринництва, бджільництва, садівництва і ягідництва, технічне переоснащення, підтримка інвестиційної діяльності, кредитування фермерських господарств, – розповів Олег Синєгубов. – Один із пріоритетних напрямків – підтримка товаровиробників органічної продукції».

Учасниками Програми можуть бути фермерські господарства – юридичні особи, сімейні фермерські господарства без створення юридичної особи, сільськогосподарські кооперативи, фізичні особи-підприємці, учасники бойових дій.