Previous Next

На постійній комісії облради з питань освіти, науки та культури розглянули профільні питання

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко взяла участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

Серед питань депутати розглянули проєкт обласної ради «Про внесення змін до рішення пленарного засідання другої сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання від 29.12.2020 № 78 «Про реорганізацію Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» шляхом приєднання до Гадяцького дитячого будинку та його перепрофілювання».

Даний  проєкт рішення утворився після кількох засідань робочої групи. На розгляд депутатів пропонується створення у Полтаві відділення Центру соціально-психологічної реабілітації  дітей, що передбачає збереження його матеріально-технічної бази та трудового колективу. Полтавський центр приєднають до Гадяцького дитячого будинку.

Як зазначила Катерина Рижеченко, Міністерство соціальної політики України погодило реорганізацію Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» в такому форматі.

Остаточне рішення депутати приймуть на черговій сесії обласної ради 23 лютого.

Також депутати розглянули питання «Про зміну типу та найменування комунального закладу «Шишацький обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів», Про внесення змін до рішення сесії обласної ради від 16 лютого 2018 року № 634 «Про надання згоди на безоплатну передачу цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти».