Previous Next

Стан приватизації об'єктів державного майна в області обговорили на нараді в ОДА

Надрукувати

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань співпраці з регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях. Учасники зустрічі обговорили процес приватизації та здачі в оренду державного майна в регіоні.

«Процедура приватизації відбувається, що фактично зумовлює надходження інвестицій до регіону. Враховуючи той потенціал, який є, напрямки спільної взаємодії з фондом, маємо показати більш високі показники з приватизації та використання держмайна, – сказав заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков. – У результаті реформи децентралізації виникають деякі питання щодо передачі майна від райдержадміністрацій до територіальних громад. Зіштовхнулися з проблемою, що функції передані, люди перейшли працювати в громади, а державне майно залишилося. У цій ситуації розібралися, відповідне майно буде передане».

В.о. начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Дмитро Михайленко розповів, що із 37 тисяч об’єктів державного майна в Полтавській області перевірено майже 8 тисяч.

«Згідно з визначеною концепцією приватизації, новим законом про приватизацію, нині йдуть аукціони по оренді та приватизації державного майна. Дорученням Кабміну визначена необхідність інвентаризації майна, що є в переліку державної власності, щоб балансоутримувач визначився, яке майно не використовується і його можна виставити на приватизацію чи включити до переліку об’єктів оренди. Це дасть змогу збільшити надходження до державного бюджету, – розказав Дмитро Михайленко. – Є можливість за державні кошти підготувати технічні паспорти, реєстрацію та оцінку таких об’єктів».

На нараді обговорили процес приватизації майнового комплексу ДП «Державний проєктний інститут містобудування «Міськбудпроект» у Полтаві, підготовку до приватизації частини об’єктів, які підпорядковані структурним підрозділам Полтавської ОДА. Також обговорили передачу майна реорганізованих районних адміністрацій до територіальних громад і приватизацію об’єктів житлового фонду.