• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У мисливських господарствах, де є питання достовірності даних кількості дичини, проводитимуть контрольні обліки

На засіданні тимчасової робочої групи з вивчення ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь обговорили поточні питання, які виникають у цій сфері. Як розповіли присутні на заході фахівці обласного управління лісового та мисливського господарства, екологічної інспекції, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, деякі господарства обліки провели формально.

Невідомий об'єкт«Були кілька випадів, коли ми приїздили для участі у проведенні обліків, але змінювалося місце дислокації, їх відміняли, переносили чи не проводили через складні погодні умови. Терміни проігнорували. Наші фахівці фіксували, що відсутні біотехнічні заходи, пусті годівниці для тварин, – розповів виконувач обов’язків начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів та рослинного світу Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Калініченко. – Є зауваження по чисельності диких тварин. В основному господарства її завищують, користуючись тим, що не існує чіткої методики, як проводити облік».

Голова ради Полтавської обласної організації УТМР Костянтин Боровик зазначив, що в кожному мисливському господарстві є науково обґрунтовані методи проведення обліків. Жоден із користувачів мисливських угідь не може на свій розсуд обліковувати дичину. 

«Методика залежить від погодних умов. Наприклад, візуальне спостереження чи по стежках. Показник, що звір є, – це його ліміт видобування. Нині нормальні погодні умови, сніговий покрив, можна залучити фахівців, виїхати на місце і здійснити контрольний облік», – запропонував Костянтин Боровик.

Так планують зробити по Кременчуцькому госпрозрахунковому мисливсько-рибальському підприємству УТМР, щоб перевірити достовірність проведеного обліку чисельності диких мисливських тварин у господарстві. Пропозиції до переліку господарств, які також можуть перевірити, подадуть обласне управління лісового й мисливського господарства, екоінспекція, Департамент екології та природних ресурсів ОДА. Залучать до спільних контрольних обліків представників обласної організації УТМР.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер запропонував проаналізувати дані з карток обліку добутої мисливцями дичини. 

«Це правосвідомість кожного мисливця і показник, що він дійсно перебував у мисливських угіддях і полював. Можна взяти картки за попередні два сезони – 2018-2019 роки та 2019-2020 роки – і провести аналіз, скільки мисливців уполювали тих чи інших звірів по господарству та чи дані у картці збігаються з даними добування дичини по господарству», – сказав Сергій Венгер. 

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков, який провів засідання робочої групи, наголосив, що ситуацію по мисливських господарствах, щодо діяльності яких виникають питання, потрібно оцінювати об’єктивно. Основне питання – достовірність вказаних даних, чи справді на території господарств є стільки диких тварин, скільки подано в обліку. Підтримав пропозицію проаналізувати дані з карток обліку добутої мисливцями дичини. 

«Потрібно використовувати всі можливі методи перевірки. По достовірності проведеного обліку чисельності диких мисливських тварин у Кременчуцькому ГМРП УТМР вже не вперше виникають питання. Сторони конфлікту ми чули, зустрічалися не раз і обговорювали проблемні ситуації. Зміна керівника підприємства – не наша компетенція. Ми неодноразово наголошували, що є громадська організація, і вона має цим питанням займатися. Достовірність чисельності диких тварин у цьому господарстві перевірять фахівці, провівши контрольний облік», – підсумував Євген Греков.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk