Previous Next

Кабінет Міністрів підтримав низку важливих рішень для подальшого руху в напрямку євроінтеграції України

Надрукувати

17 лютого Кабінет Міністрів підтримав низку важливих рішень для подальшого руху в напрямку євроінтеграції України, зокрема:

Уряд погодив законопроєкт щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання.

Мета: ефективна реалізація прав осіб, у тому числі дітей, недієздатних осіб та осіб, дієздатність яких обмежена, на отримання якісної безоплатної правової допомоги.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Цивільного процесуального кодексу України, Законів України «Про психіатричну допомогу» і «Про безоплатну правову допомогу» щодо передбачення на законодавчому рівні:

Імплементація та реалізація міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів людини – є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду.

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Указу Президента України про створення Національного природного парку «Пуща Радзівіла».

Мета: збереження, відтворення і ефективне використання природних комплексів та об’єктів українського Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність регіону.

«Пуща Радзивіла» стане третім національним парком у Рівненській області і збільшить природно-заповідний фонд області на 1%. Він приєднається до двох наявних національних природних парків в області – Дермансько-Острозького і Нобельського.

На території українського Полісся виявлено 24 типи природних оселищ, включених до Резолюції № 4 Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі (Бернська конвенція). Необхідність збереження цих природних оселищ, у тому числі шляхом створення природоохоронних територій, передбачено Угодою про асоціацію Україна-ЄС. Детальніше: bit.ly/3bcOKeg.

Офіс Віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України