Previous Next

Олег Синєгубов: «Споживач повинен розуміти структуру тарифу й за що він платить»

Надрукувати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов взяв участь у Всеукраїнському Форумі «Україна-30. Платіжки». Серед обговорюваних питань – тарифи, а також роль місцевої влади у їх формуванні. 

Очільник області зауважив, що влада не стоїть осторонь процесу тарифоутворення. Як приклад, співпраця з  НКРЕКП.

«Ми неодноразово зверталися до профільних міністерств, безпосередньо до самої НКРЕКП з готовністю до діалогу. Комунікували й із органами місцевого самоврядування. Також брали безпосередню участь в дискусіях тарифоутворення й взаємодії «облгазів» зі своїми абонентами. Бо споживач повинен  розуміти структуру тарифу й за що він платить», – сказав Олег Синєгубов.

Він підкреслив, що болючою темою є також відключення абонентів за несплату. За приклад узяв інцидент, який стався наприкінці 2019 року й змусив представників влади реагувати швидко й рішуче. Зокрема, йдеться про те, як в Лубенській райдержадміністрації, в музеї та інших установах державного підпорядкування вимкнули тепло за борг 700 гривень.

 «Це державну установу відключили, а про які вже стосунки можна говорити із приватним сектором! – зауважив Олег Синєгубов. – Це змушує нас замислитися над існуючими процесами, а також фактично переглянути їх».

Голова облдержадміністрації розповів про методи улагодження та корегування цієї наболілої ситуації на Полтавщині. Питання вирішували спільно з органами місцевого самоврядування. При облдержадміністрації створили декілька координаційних рад. Саме вони стали майданчиками для обговорення.