• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Щороку близько 36 тисяч жителів Полтавщини пільгових категорій користуються обласною Комплексною програмою соціального захисту

На апаратній нараді у понеділок, 15 лютого, обговорили стан реалізації обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки. Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко повідомила, що завдяки дії програми підтримали понад 36 тисяч мешканців Полтавщини за рік.

Вони отримали матеріальну допомогу чи грошову компенсацію. Серед них – члени сімей загиблих ветеранів війни – учасників АТО/ООС, учасники АТО/ООС та члени їхніх сімей, члени сімей загиблих воїнів-афганців, громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, постраждалі учасники Революції Гідності, особи та діти з інвалідністю, інші пільгові категорії.

Основний напрямок – допомога сім’ям загиблих учасників АТО/ООС інвалідам та учасникам бойових дій АТО/ООС.  Актуальною  залишається реабілітація зазначених категорій та санаторно-курортне оздоровлення сімей загиблих.

Важливим напрямком Програми є соціальна підтримка громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.  Це й забезпечення безоплатними ліками за рецептами лікарів, надання грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок,  виплата додаткової матеріальної допомоги на оздоровлення в закладах області.

Один із напрямків Програми – надання матеріальної допомоги сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

«Щороку в області забезпечується підтримка громадян, які мають відповідні статуси: сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, учасників бойових дій на території інших держав, вдовам померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, та сім’ям, у складі яких є діти з інвалідністю. Всі вони щорічно отримують матеріальну допомогу з обласного бюджету. Також разова грошова допомога надається  особам, які опинилися у складних життєвих обставинах (98% звернень – допомога на лікування). Зокрема, надання допомоги онкохворим дітям. Минулого року виплати отримали 130 дітей, кожна сім’я – до 40 тисяч гривень», – сказала Людмила Корнієнко.

На умовах співфінансування з місцевих і обласного бюджетів за програмою придбали 7 автомобілів соціального таксі. З обласного бюджету спрямували 3,8 млн грн, з місцевих – 4,7.

Нині затверджена нова Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025. До неї включені всі напрямки, які діяли в попередніх роках, та збільшено розміри грошових допомог: разових – із 2,5 тис. грн до 3 тис. грн; онкохворим дітям – із 40 тис. грн до 50 тис. грн, онкохворим громадянам – із 5 тис. грн до 10 тис. грн.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко наголосила, що одним із важливих напрямків нової програми є придбання житла для учасників АТО/ООС та дітей сиріт.

Квартири для цих категорій можна буде придбати на умовах співфінансування.

«Ініціатива повинна виходити від місцевої влади. На придбання квартир з буде надаватися субвенція. Щоб її отримати, має бути гарантійний лист від місцевої влади щодо співфінасування придбання такого житла. Кошти мають виділятися не лише з державного бюджету, а й з місцевих. Звертайте увагу на такі вразливі категорії населення на своїх територіях. Давайте разом забезпечувати їх належними умовами проживання», – сказала Катерина Рижеченко.

У Програмі запроваджені й нові напрямки:

  • надання щомісячної допомоги сім’ям із дітьми загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на дітей, які навчаються в інших областях, незалежно від реєстрації їх місця проживання чи місця перебування;
  • санаторно-курортне оздоровлення та виплата компенсації за проїзд на міжміських і міжобласних автобусних маршрутах членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС (10 осіб).

Затверджена Комплексна програма доведена до голів територіальних громад.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk