Запрошуємо долучитися до ініціативи й подарувати книгу у сільську бібліотеку

Надрукувати

 2021 рік розпочався з приємних подій. Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації вже підбиті підсумки щорічного конкурсу «Краща книга Полтавщини», який проводився вчотирнадцяте. Але це тільки початок.

Всім відомо, що 14 лютого всіх шанувальників друкованого слова об’єднає Міжнародний день дарування книг. Цю добровільну ініціативу, започаткувала у 2012 році американка Еммі Бродмур, щоб підвищити інтерес та розширити доступ до книг і бібліотек. Метою Міжнародного дня дарування книг є надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

В Україні налічується понад 40 тисяч бібліотек, на території Полтавської області - близько тисячі, всі вони різні, сільські та міські, у вищих навчальних закладах та розміщені в школах, великі та малі, але їх всі потрібно підтримувати.

Департамент має можливість долучитися до збору та передачі  книг сільським бібліотекам завдяки ініціативі журналістки Надії Кучер, яка вже тривалий час поповнює читальні зали та бібліотеки, віддалені від обласного центру, сучасною художньою літературою, популяризуючи читання книг. Ми впевнені, що книги, які ми підготували, будуть цікаві читачам.

Насамперед книга є джерелом розумних інвестицій для людини, які потрібно весь час поповнювати та вдосконалювати, особливо під час процесу децентралізації, коли ми прагнемо бачити розвинуте розумне село. Ми повинні усвідомлювати важливість сільських бібліотек у формуванні здорової та розумної нації, тому вважаємо, що кожен, хто має можливість, повинен приєднатися.

Даруємо книги – даруємо мудрість!

Запрошуємо всіх долучитися!