Previous Next

Дмитро Лунін: «Через аварійне відключення світла в інфекційній лікарні жоден пацієнт не постраждав»

Надрукувати

У середу, 10 лютого, о 17:18 в реанімаційному та дитячому відділеннях КП «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» сталося аварійне відключення електропостачання, повідомляє Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОДА.

Одразу на місце було направлено спецтехніку аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС, оснащену пересувними електростанціями.

Рятувальники підключили електростанцію та забезпечили енергоживлення реанімаційного відділення. Тим часом на місці працювала аварійна бригада АТ «Полтаваобленерго», й уже в 17:44 електропостачання в лікарні було повністю відновлено.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін теж виїжджав у інфекційну лікарню і розповів, що причини відключення електроенергії з’ясовуються.

«На момент аварії в реанімації перебували 5 пацієнтів, один із яких був підключений до апарату ШВЛ. Такі апарати мають акумулятори, які автономно працюють до кількох годин. Тому жоден пацієнт не постраждав», – розповів Дмитро Лунін.

Також він додав, що в Полтавській обласній клінічній інфекційній лікарні нині закінчуються роботи з оновлення системи електропостачання. 12 лютого встановлять один сучасний дизель-генератор, який  забезпечить безперебійним електроживленням реанімаційний блок. А 16-17 лютого – другий. Після чого вся інфекційна лікарня зможе працювати автономно, не зважаючи ні на які перебої з електроенергією.