Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні

Надрукувати

У звʼязку з виходом південного циклону в Україні очікується ускладнення погодних умов, повідомляє Український метеорологічний центр.

11 лютого у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях очікується значний сніг, налипання мокрого снігу, місцями ожеледь. У західній частині – пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини (І рівень небезпечності – жовтий). У Карпатському регіоні – сильний дощ та мокрий сніг (ІІ рівень небезпечності – помаранчевий).

12 лютого у північних, центральних, Одеській, Миколаївській областях – значний сніг, хуртовини, снігові замети. На Одещині та Миколаївщині – утворення снігового покриву; у центральних, східних та південно-східних областях – місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. В Україні прогнозують пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності – жовтий).

На дорогах країни, крім південного сходу, – ожеледиця.

Приріст снігу в західних, північних областях становитиме 10-20 см, у південних, центральних областях – 10-15 см, у східних областях – 5-7 см.

12 лютого у західних, Житомирській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській областях 13-14 лютого в Україні прогнозують значне зниження температури: вночі до -9°…-16° морозу, в Чернігівській та Сумській областях до -20° морозу, вдень до -7°…-13° морозу.

15-18 лютого буде без істотних опадів, подальше зниження температури на 4-8°.

Такі погодні умови призведуть до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів; порушення, а на окремих ділянках доріг – припинення руху автотранспорту.