Previous Next

За 2020 рік повністю погашено заборгованість на 19 підприємствах-боржниках на загальну суму 9,6 мільйона гривень

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Дмитра Луніна відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Максим Калінін розповів, що загальна заборгованість по зарплаті станом на 1 січня 2021 року на Полтавщині становить 103,7 мільйона гривень. Лише за місяць заборгованість збільшилася на 6,5 мільйона. А в січні минулого року вона була на 52,3 мільйона меншою.

«Борг по заробітній платі на 22 економічно активних підприємствах області – 97,4 мільйона гривень, – розповів Максим Калінін. – Найбільше заборгували своїм працівникам ПрАТ «АвтоКрАЗ» – 58 мільйонів гривень».

Також чималі борги по заробітній платі мають:

– ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» та його філія «Хлібна база №88» (12,8 млн грн);  

– 4 підприємства  м. Гадяч (ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Полтавамолпрод»,ТОВ «Торговий дім «Гадячсир-Україна»), що задіяні у спільному виробничому процесі – 11,3 млн грн;

– Полтавське обласне комунальне підприємство «Полтавафарм» та його філії – 5,7 млн грн;

– ПрАТ «Кременчуцький колісний завод» – 3,5 млн грн.

Заборгованість 9 підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства, становить 6,3 млн грн, що на 107 тис. грн більше порівняно з попереднім місяцем. 

Працівникам підприємств області, які знаходяться у сфері управління центральних органів виконавчої влади, станом на 1 січня 2021 року заборговано 17 мільйонів гривень. Підприємства комунальної форми власності заборгували заробітної плати на 6,6 мільйонів гривень.

Водночас протягом 2020 року повністю погашено заборгованість на 19 підприємствах-боржниках на загальну суму 9,6 млн грн.

Члени комісії, представники підприємств та арбітражні керуючі обговорили перспективи погашення заробітних плат, боргів і завершення ліквідаційних процедур у 2021 році на підприємствах-банкрутах.