Previous Next

Полтавщина долучилася до проєкту «Крила» (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи), що фінансується Урядом Канади

Надрукувати

Полтавська область отримала унікальну можливість бути однією  із чотирьох областей – пріоритетних партнерів проєкту «Крила» (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної свободи), що фінансується Урядом Канади та впроваджується організацією Пакт у партнерстві з БФ „Світло Надії”  та компанією «Астарта-Київ».

На теренах Полтавщини Проєкт буде впроваджуватися в обласному центрі та на території  чотирьох громад області (Козельщинської, Глобинської, Шишацької  та Білицької).

Саме тому, 2 лютого 2021 року в конференц-залі Бізнес Центру  «Сучасний Дім» міста Полтави відбулася презентація нового для Полтавщини проєкту «Крила». Зустріч була  присвячена представленню мети, цілей, задач Проєкту та обговорення напрямків співпраці.

Взагалі Пакт розпочав впровадження проєкту «Крила» у березні 2020 року. Метою проєкту є посилення економічної безпеки та покращення економічного благополуччя жінок та найбільш вразливих та маргіналізованих груп в Україні, а це в свою чергу позитивно вплине на зростання загального добробуту населення області, що є головним пріоритетом діяльності облдержадміністрації. Проєкт направлений на те, щоб  сільські жінки та жінки з уразливих груп, вірили в свої сили, мали достатньо знань і навичок, знаходилися в «дружньому» середовищі, яке сприяло би зміцненню їхнього потенціалу, та були працевлаштованими або залученими до підприємницької діяльності.

У заході взяли участь Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації  Максим Калінін  та начальник управління інвестиційної політики та соціально-трудових відносин Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації  Марія Долженко, Директорка Пакт в Україні Альона Герасимова, менеджерка проєкту Крила Олеся Гальчинська,  керівниця відділу корпоративного партнерства та комунікацій «Астарта-Київ» Лілія Марачканець.

Максим Калінін зазначив, що облдержадміністрація дуже вдячна Уряду Канади за підтримку розвитку нашої області та  команді Проєкту за можливість бути однією з чотирьох областей – учасників Проєкту.

«Хочу відзначити, що Полтавщина вже має позитивний досвід реалізації проєкту, що фінансується та підтримується Урядом Канади і Федерацією канадських муніципалітетів, це проєкт  міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС). Співпраця з ПРОМІСом дала можливість містам-учасникам та області в цілому, окрім іншого, створити сприятливі умови для  розвитку малого та середнього бізнесу, допомогти громадам у питаннях місцевого економічного розвитку їх територій.

Ми всі розуміємо, що серед ряду вирішальних чинників успішної модернізації економіки області є розвиток підприємництва, у тому числі  розвиток жіночих ініціатив. Хочу зазначити, що ми зі своєї сторони будемо всебічно сприяти реалізації Проєкту на теренах Полтавської області» -  зазначив Максим Калінін.

Учасники заходу домовилися про подальшу спільну діяльність та висловили впевненість у тому, що реалізація проєкту буде успішною та плідною і  стане виразним прикладом того, як покращення можливостей працевлаштування та розвитку підприємництва для жінок та найбільш вразливих груп призведе до більш інклюзивного економічного благополуччя та позитивно вплине на економічний розвиток області.

Довідково:

Пакт – міжнародна неурядова організація, заснована у 1971 р., яка на сьогодні працює у понад 30 країнах задля поліпшення життя знедолених та соціально відчужених.

Пакт працює в Україні з 2006 року разом з національними та місцевими партнерами просуває впровадження реформ, втілює програми з розбудови потенціалу громадських організацій та установ державного сектору, підтримує ініціативи з посилення громадянської активності, допомагає розвивати секторальне та міжсекторальне мережування та співпрацю.

Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації