Люди, які використовують електроопалення, отримають компенсацію із державного бюджету

Надрукувати

1 лютого Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.

Невідомий об'єкт«Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. Така компенсація буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не треба», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава Уряду роз’яснив, що компенсації виплачуватимуть людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації одержать багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

«Загалом це більше ніж 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 мільярда гривень. Це рішення – один із 8 кроків Уряду, який дозволить знизити тарифи та встановити справедливі правила на ринку газу та електроенергії», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та народних депутатів у Верховній Раді 29 січня схвалили в цілому законопроєкт №4672, який передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у яких встановлене електроопалення.

Відповідно до ухваленого закону, відшкодування отримають:

Згідно з Порядком, затвердженим Урядом, постачальники універсальних послуг не пізніше 2 числа лютого – квітня 2021 року надсилають до Мінсоцполітики і НКРЕКП в електронній формі реєстр споживачів електричної енергії вищезазначених категорій у попередньому місяці для визначення серед них отримувачів житлових субсидій за формою, встановленою Мінсоцполітики.

«Бюджетні кошти будуть спрямовані постачальникам універсальних послуг із подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів», – роз’яснили в Мінсоцполітики.