8-10 лютого 2021 року відбудеться Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» за участі топ-представників України, Євросоюзу та міжнародних організацій

Надрукувати

8-10 лютого триватиме Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді». Триденна подія стане майданчиком для діалогу про пандемію та її подолання.

Захід відбудеться за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників Уряду, Верховної Ради України за підтримки Всесвітньої організації здоров’я, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

На форумі обговорюватимуть плани Уряду на 2021 рік щодо подолання пандемії: заходи з відновлення економіки, допомоги вразливим верствам населення, адаптації освіти, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

"Імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусу є найважливішим компонентом стратегії Уряду у подоланні COVID-19. Ми маємо чіткий план дій з проведення вакцинації, що розпочнеться в лютому, та готуємо для цього необхідну логістичну інфраструктуру. Україна отримає вакцину Pfizer/BioNTech в рамках підтримуваної ЄС ініціативи COVAX, що підтверджує єдність всіх європейських країн у подоланні COVID-19", - зазначив Прем'єр-Міністр України.

Зважаючи на всесвітній масштаб пандемії, до форуму долучаються топ-представники Європейського Союзу як стратегічні партнери України в цьому питанні. Учасники заходу розглянуть спільний план дій щодо вакцинації, поділяться міжнародним досвідом боротьби з Covid-19 і досвідом його імплементації в Україні, а також розкажуть про перспективи відкриття кордонів країн.

«Подолання пандемії COVID-19 давно стало питанням геополітики і вийшло за межі медицини. Це - питання національної безпеки України. Ми маємо підтримку Європейського Союзу й інших міжнародних партнерів. Зокрема, у межах ініціативи COVAX», — коментує форум Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Під час форуму буде окреслено строки й умови проведення вакцинації: коли вона розпочнеться, які вакцини будуть представлені в Україні та який контроль якості вони пройшли.

"Пандемія COVID-19 стала справжнім випробуванням, медичні системи багатьох країн світу цей тест на міцність провалили. Проте, завдяки стратегії МОЗ та злагодженим діям команди Президента, Уряду та громадськості, нам вдалося у стислі терміни наростити потужності української медицини, яку прицільно руйнували від початку незалежності. Ми ще раз впевнилися у високій професійності наших лікарів. Вони показали свою готовність надавати допомогу пацієнтам навіть у критичних ситуаціях. Зараз розпочинається наступний етап боротьби з пандемією - масштабна вакцинація українців від COVID-19. Я переконаний, що цей етап пройде на найвищому рівні", - наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Українці матимуть змогу поставити запитання спікерам форуму на сайті та сторінках заходу в соцмережах.

Форум відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних норм. Докладніше про подію, програму й учасників заходу можна дізнатися на сторінці форуму https://ukraine30.com/covid.

Урядовий портал