• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині почала роботу Консультативна рада у справах ветеранів при ОДА

У Полтавській облдержадміністрації 1 лютого відбулося перше засідання Консультативної ради у справах ветеранів, сімей загиблих (померлих) захисників України при облдержадміністрації.

До її складу ввійшли представники громадських організацій учасників АТО/ООС, добровольці, учасники бойових дій на території інших держав, ЗСУ, силових структур, чорнобильців, сімей загиблих захисників.

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, заступник голови ОДА Катерина Рижеченко, заступник голови Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Володимир Примаченко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко, радник голови Полтавської обласної ради Руслан Рогов, голова Консультативної ради Іван Петренко.

Олег Синєгубов закликав усіх учасників до конструктивної співпраці та діалогу. Наголосив, що Полтавська облдержадміністрація завжди готова виступати майданчиком для обговорення нагальних проблем та вирішувати їх.

«Ми активно працюємо над завданнями, які перед нами ставлять Президент та Уряд. 2020 рік був непростим та вніс свої корективи, зокрема щодо наповнення бюджету. Але всі програми, що стосувалися учасників бойових дій і сімей загиблих, виконані. Це й забезпечення житлом, лікуванням, іншими видами допомог. Цього року маємо вже певні напрацювання й по Полтаві, Кременчуку, які стосуються співпраці, підписання меморандумів. Зокрема, продовжимо дію програми щодо забезпечення житлом учасників бойових дій. За цією програмою 25% фінансує обласний бюджет, 25% – міський, 50% – сам учасник програми», – зазначив Олег Синєгубов.

Очільник області наголосив, що створення Консультативної ради дасть змогу вибудувати діалог між органами центральної влади та владою на місцях, щоб оперативніше та фахово вирішувати проблемні питання. Стосується це й законодавчої бази, й соціального захисту ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників.

Полтавщина – перша область, яка створила таку Консультативну раду при ОДА.

«В пріоритеті – члени сімей загиблих учасників АТО/ООС, сім’ї, родичі яких знаходяться в полоні. Також питання, які порушили сьогодні, – актуальні в кожному регіоні. Це забезпечення військових житлом, медицина, працевлаштування ветеранів. Люди, які повернулися з війни, чутливі до всього, що відбувається навколо. Головна наша мета, щоб ветеран не став споживачем пільг, а сам міг створювати бізнес, робочі м’ясця і залучати до цього своїх побратимів», – сказав Володимир Примаченко.

На засіданні представники громадських організацій та об’єднань розповіли про свої осередки та окреслили подальші плани роботи. Відзначили роботу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА в наданні допомоги в їхній роботі та проведенні патріотичних заходів. Також відзначили роботу Департаменту охорони здоров’я ОДА та соціального захисту населення ОДА.

Загалом у Полтавській області діють громадські об’єднання учасників бойових дій: 46 ГО учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, 18 ГО сімей загиблих в АТО/ООС, 1 обласна та 25 місцевих ГО учасників бойових дій в Афганістані, 10 організацій, що об’єднують учасників бойових дій в АТО/ООС, в Афганістані та інших зонах військових конфліктів.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk