Звернення голови облдержадміністрації Олега Синєгубова з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Надрукувати

Шановні полтавці!

29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв Крут – юних борців за незалежність України, котрі  героїчно полягли у нерівному бою проти більшовицької армії.

Невідомий об'єктВідвага та самопожертва кількох сотень військових  курсантів, студентів, гімназистів стали легендою, символом героїзму та жертовності  молодого покоління в  боротьбі за  свободу і незалежність українського народу, взірцем палкої любові та відданості Батьківщині.

Нерівний бій під Крутами був яскравим доказом, насамперед самим собі, що український народ боротиметься за свою незалежність, він готовий дати відповідь на будь-який історичний виклик.

Нині на сході України триває війна, яка забирає життя патріотів, таких же юних хлопців, як і тих, які в 1918 році боролися за майбутнє нашої країни. Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє молоде життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну – Героїв Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, Героїв АТО/ООС, які відстоюють незалежність України на сході.

Подвиги молодих хлопців, справжніх патріотів України – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині та гідно захищає її територію від ворожого вторгнення.

Нехай пам’ять про Героїв гуртує нас, додає сил і наснаги для утвердження соборної, незалежної  держави, про яку мріяло не одне покоління  патріотів.

 

Олег СИНЄГУБОВ,

голова Полтавської обласної

державної адміністрації