25 тисяч робочих місць збережено в області завдяки державній підтримці бізнесу

Надрукувати

На Полтавщині обласна служба зайнятості реалізовувала дві державні програми, спрямовані на фінансову підтримку бізнесу і збереження робочих місць. 

Невідомий об'єктПерша розроблена для підтримки роботодавців із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності. Друга для суб’єктів господарювання – юридичних осіб на період здійснення обмежуваних заходів, запроваджених із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Загалом сума виплаченої допомоги роботодавцям і найманим працівникам за цими двома програмами в регіоні перевищила 125 мільйонів гривень. 

На Полтавщині збережено понад 15 тисяч робочих місць завдяки виплатам по частковому безробіттю та близько 10 тисяч робочих місць – завдяки програмі надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання – юридичним особам для здійснення виплати найманим працівникам на період обмежувальних протиепідемічних заходів. 

«Надзвичайно важливо було зберегти максимум робочих місць як під час карантину загалом, так і під час січневого локдауну. Тому держава запровадила низку ініціатив, щоб підтримати бізнес. Разом із виплатами 8 тисяч гривень для ФОПів одноразова допомога через локдаун передбачалася і для юридичних осіб. Водночас із квітня 2020 року фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам також надавалися виплати по частковому безробіттю, – розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – 288 роботодавців отримали 40,6 мільйона гривень для підтримки 10,2 тисячі працівників, робочий час яких був скорочений через посилений локдаун у січні. Допомогу ж по частковому безробіттю торік одержали 14 тисяч ФОПів і найманих працівників на суму 84,6 мільйона гривень».

Це сприяло гарантованому збереженню близько 25 тисяч робочих місць, більшість із яких – на провідних підприємствах області.