До уваги отримувачів субсидій та пільг!

Надрукувати

 

У зв’язку із змінами цін та тарифів на оплату комунальних послуг Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрацій спільно з управліннями соцзахисту населення області вживається комплекс заходів з метою проведення своєчасних перерахунків розмірів субсидій та пільг за січень 2021 року.

Звертатися з питань проведення перерахунків та подавати додаткові документи до управлінь соцзахисту одержувачам житлових субсидій та пільг не потрібно.

Відповідно до законодавства розмір  субсидії розраховуються як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах  встановлених соціальних нормативів та розміром обов'язкового відсотка платежу, який визначається індивідуальної для кожної сім'ї.

Тому для одержувачів субсидій збільшення вартості використаних комунальних послуг в межах соціальних норм буде відшкодовано за рахунок збільшення розміру субсидії. При цьому обов’язковий відсоток платежу для сім’ї залишається незмінним.

Сім’ям, які раніше не користувались житловою субсидією, а також сім’ям, які використовують електричну енергію для опалення, для визначення права на отримання субсидії рекомендуємо подати відповідну заяву та декларацію.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2021 року документи на призначення державних соціальних гарантій, в тому числі житлових субсидій, подаються до:

- відділів соціального захисту відповідної територіальної громади або визначеної посадової особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

- уповноважених осіб старостинських округів;

- посадових осіб центру надання адміністративних послуг (у разі їх створення).

В територіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення (м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, м. Миргород,  м. Горішні Плавні) заяви з необхідним пакетом документів на призначення державних соціальних гарантій приймаються управліннями соціального захисту населення відповідних міських, районних у містах рад.

Управління соціального захисту населення районних державних адміністрацій з 1 січня 2021 року заяви з необхідними документами на призначення державних соціальних гарантій приймають лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі.

Документи в електронному вигляді можливо подати через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua/

 

 

Директор Департаменту соціального

захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко