Запрошуємо до участі у формуванні нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації

Надрукувати

Запрошуємо представників громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих і професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації (далі — інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України, стати учасниками установчих зборів Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації, які відбудуться 11 березня 2021 року.

Місце проведення установчих зборів – Зелена зала Полтавської облдержадміністрації, м.Полтава, вул. Соборності, 45.

Початок зборів о 10.00 годині. Реєстрація учасників проводиться у день проведення установчих зборів з 08.30 до 09.30. Реєстрація учасників установчих зборів припиняється о 09.30.

Для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації до ініціативної групи (згідно з п. 10 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24.04.2019    № 353))  необхідно подати заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадського суспільства.

До заяви додаються:

прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, рішення про делегування для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;

заява делегованого представника інституту громадянського суспільства з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України „Про захист персональних даних”, підписана ним особисто;

біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності);

відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради;

відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону;

мотиваційний лист делегованого представника інституту громадянського суспільства, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу громадської ради та бачення щодо роботи у такій раді;

фото делегованого представника інституту громадянського суспільства, а також посилання на офіційний веб-сайт інституту громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (за наявності).

Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється за 30 календарних днів до їх проведення, тобто до 09 лютого 2021 року включно (крім вихідних та святкових днів) за адресою: м.Полтава, вул.Соборності, 45, к. 530, з 08.00 до 17.00 год.

Відповідальна особа: Токарєва Лілія Леонідівна. Телефон: (0532) 56-57-33. Електронна пошта:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Заяви інституту громадянського суспільства та делегованого ним представника подаються у паперовому або електронному вигляді. Інші документи надсилаються в електронному вигляді.

Делегований представник інституту громадянського суспільства може подати до ініціативної групи копії документів, що підтверджують освітній та професійний рівень, досвід роботи (за наявності).

Відповідальність за достовірність поданих документів (відомостей) несуть інститут громадянського суспільства, який делегує свого представника для участі в установчих зборах, а також делегований представник інституту громадянського суспільства.

Порядок розгляду поданих документів та підстави для відмови представнику інституту громадянського суспільства визначаються згідно з Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996.

Порядок проведення установчих зборів

Установчі збори Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації є публічним відкритим заходом. Учасники установчих зборів можуть вести аудіо-, фото- та відеофіксацію, вільно зберігати та поширювати цю інформацію, вести трансляцію установчих зборів.

Проведення установчих зборів відкриває уповноважений представник ініціативної групи, відкритим голосуванням з числа кандидатів до складу Громадської ради обираються члени лічильної комісії, голова зборів, секретар, заслуховується інформація уповноваженого представника ініціативної групи щодо підготовки установчих зборів, визначається кількісний склад Громадської ради, що не може становити більш як 35 осіб.

Якщо кандидатів до Громадської ради більше ніж визначений кількісний склад Громадської ради, проводиться конкурс з формування складу Громадської ради шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих   зборах   та   кандидатури  яких  внесені  інститутами громадянського  суспільства. 

До складу  громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному   представнику   від   кожного   інституту   громадянського суспільства.

Обраними до складу Громадської ради за результатами рейтингового голосування вважаються кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.

Рішення установчих зборів оформляється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з дати їх проведення установчих зборів, підписується головою та секретарем установчих зборів і подається до облдержадміністрації. Облдержадміністрація оприлюднює протокол установчих зборів на своєму офіційному вебпорталі  протягом трьох робочих днів з дати його надходження.

Облдержадміністрація на підставі протоколу установчих зборів  затверджує склад Громадської ради у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дати проведення установчих зборів (за умови відсутності спорів щодо формування складу Громадської ради). Облдержадміністрація оприлюднює склад Громадської ради на своєму офіційному вебпорталі протягом трьох робочих днів з дати затвердження.

___________________________________________________

Ухвалено 05.01.2021 на засіданні ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів за участю інститутів громадянського суспільства для формування нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації.

Зразок заяви за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/page/pidgotovka-ustanovchih-zboriv