В облдержадміністрації розробляють модель комплексної медичної інформаційної системи

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Богдан Бабіч спільно з Департаментом охорони здоров’я ОДА працюють над моделлю комплексної медичної інформаційної системи.

Вона вперше в Україні об’єднає інформаційні системи всіх закладів охорони здоров’я регіону: лікарні, сільські амбулаторії, заклади сімейної медицини, фармацевтики та Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги.

Таке рішення прийняте за результатами робочих зустрічей Богдана Бабіча з директором Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктором Лисаком, головним лікарем ПОКП ім. М.В. Скліфософського Григорієм Оксаком та директором Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитром Лавренком. Дане впровадження значно поліпшить якість медичного обслуговування та вирішить низку питань:

- забезпечить повну інформаційну взаємодію між закладами охорони здоров’я;

- надасть можливість закладам охорони здоров’я отримувати всю необхідну інформацію про пацієнта (медична картка, результати аналізів, обстежень, тощо) в режимі онлайн за зверненням пацієнта;

- створення електронного кабінету пацієнта.

Інформацію про історію лікування хворого, а також його електронну медичну картку можна буде переглянути в будь-якому закладі охорони здоров’я області, до якого б не звернувся пацієнт.

Впровадження комплексної медичної інформаційної системи – це крок до лідерства Полтавської області в сфері інформатизації медицини в Україні.