Previous Next

Мінрегіон роглянув попередній перелік проєктів ДФРР від Полтавщини

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася онлайн нарада з Міністерством розвитку громад та територій України щодо стану формування переліку проєктів, що фінансуватимуться в 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря розповів про ключові пріоритетні напрямки проєктів ДФРР та програми «Великого будівництва» на поточний рік.

«По-перше, проєкти повинні бути розвитковими, створювати додану вартість і давати нові робочі місця. Також вони мають враховувати специфіку регіону, – сказав Іван Лукеря. – За напрямками пріоритет надається мережі надання публічних послуг у сферах освіти, охорони здоров’я, спорту і туризму. Все, що не завершено в 2020 році, має бути добудоване в 2021 році. А до проєктів нового будівництва є кілька вимог: об’єм фінансування – не менше 10 мільйонів та наявність проєктно-кошторисної документації уже в квітні, щоб можна було почати будівництво і не створювати чергові довгобуди».

Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін надав міністерству попередній перелік відбору проєктів, що можуть фінансуватися з ДФРР у 2021 році.

«12 січня на засіданні регіональної комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм ми узгодили перелік проєктів, які набрали найбільшу кількість балів за технічними завданнями по пріоритетним напрямкам, які були рекомендовані Мінрегіоном. По більшості ініціатив на сесіях громад уже навіть погоджене співфінансування, лише в по будівництву басейну в Миргороді сесія збереться найближчим часом», – розповів Дмитро Лунін.

До попереднього переліку полтавських проєктів ДФРР увійшли:

Ці проєкти остаточно має затвердити Міністерство розвитку громад та територій України в лютому, щоб вчасно почати реалізацію.

Нагадаємо, що сума виділених коштів ДФРР на Полтавську область у 2021 році наразі становить 118,8 мільйона гривень (adm-pl.gov.ua/news/u-2021-roci-nadiyde-1188-milyona-griven-iz-derzhavnogo-fondu-regionalnogo-rozvitku-na-realizaci).